Hypnose

Særlige hypnosesessioner

Essensforvandling

Marie, 42 år (forløb med hypnose, coaching, kropsterapi og EFT):

"2-3 hurtige og ufatteligt rammende spørgsmål fra Tine fik mig til at indse, at jeg havde et stort og ubearbejdet følelsesmæssigt sår, som trængte til kærlig opmærksomhed.

Det startede med en session med hypnose, hvor jeg fik så bemærkelsesværdige resultater, at jeg stadig er paf, selvom det er et par år siden: Alle mine blokeringer forsvandt, og jeg gik direkte hjem og satte tiltrængt foden ned over for ekskæresten, som også er far til mit barn.

Siden er jeg kommet jævnligt hos Tine, hvor hun som psykoterapeut og kropsterapeut har hjulpet mig med at bearbejde flere gamle ubalancer. Altid i et tempo, hvor jeg kan være med, med lige dele plads til refleksioner og sunde, velplacerede skub.

Tine har en klar evne til at spotte, hvor skoen trykker, og hun understøtter på fineste vis, så man på ingen måde kommer til at føle sig forkert eller dum. Tværtimod hjælper hun en med at forstå, hvorfor man har det, som man har det.

Jeg kan på det allervarmeste anbefale Tine til andre og har allerede sendt to veninder videre til hende."

Hvad kan hypnose hjælpe dig med?

Her er nogle eksempler på, hvad hypnose kan hjælpe dig med:

Sådan forløber en session med hypnose

Første session

 • Første gang du kommer, begynder vi med en samtale, hvor du fortæller, hvad du ønsker min hjælp til. Jeg stiller dig nogle opklarende spørgsmål for at sikre mig, at jeg har forstået det hele rigtigt.
 • Derudover stiller jeg nogle generelle spørgsmål for at finde ud af, hvor du er i livet, og hvordan jeg bedst kan sammensætte et forløb til dig.
 • Herefter benytter jeg coaching til at spørge grundigt ind til din nuværende tilstand og din ønskede tilstand. Under denne del af samtalen indsamler jeg informationer og hjælper dig med at formulere positive forslag, som jeg giver dit ubevidste sind under hypnosen.
 • Coachingen har desuden det formål at give dig erkendelser på det bevidste plan. Det er nemlig min erfaring, at hypnose har den største og mest langtidsholdbar effekt, når den benyttes sammen med coaching. Når dit bevidste og dit ubevidste arbejder sammen, får du ikke kun fjernet symptomet, men også bearbejdet årsagen til dit problem.
 • Til sidst afrunder jeg sessionen med at spørge dig, hvad du tager med dig fra dagens session, og hvad du vil have fokus på til næste gang.

Anden session

 • Jeg begynder med at spørge dig, hvordan det er gået siden sidst. Samtidig afdækker jeg, om du har gjort nogle opdagelser om dig selv, som nødvendiggør en justering af de positive forslag, jeg giver dit ubevidste sind under hypnosen.
 • Herefter sætter du dig godt tilrette og begynder at slappe af, mens jeg guider dig ind i en hypnose. Under hypnosen kommer du i en bevidsthedstilstand, hvor du er afslappet og åben for forandring.
 • Undervejs i hypnosen giver jeg dig forskellige anvisninger og stiller dig spørgsmål, som hjælper dig til at lave din ønskede forandring.
 • Derefter guider jeg dig blidt ud af hypnosen igen. Efter hypnosen kan du huske alt, hvad der er sket.
 • Til sidst afrunder jeg sessionen med at spørge dig, hvad du tager med dig fra dagens session, og hvad du vil have fokus på til næste gang.

Efterfølgende sessioner

 • Det er som nævnt min erfaring, at den største og mest langtidsholdbare effekt af hypnose opnås ved at kombinere den med coaching eller psykoterapi. Derfor vil de efterfølgende sessioner typisk bestå af en vekslen mellem hypnose og coaching.
 • Dette sikrer dig det bedste og mest langtidsholdbare resultat af dit arbejde.

Hvordan virker hypnose?

 • Gennem mange undersøgelser har forskning vist, at hypnose virker. Man har bare ikke helt kunnet forklare hvordan. Ved at scanne hjernen på personer, der er under hypnose, har man imidlertid konstateret ændringer i hjerneaktiviteten.
 • Under hypnose er der en minimal aktivitet i frontallapperne, som er en evolutionsmæssigt nyere del af hjernen, som vi normalt bruger til at tænke, planlægge og vurdere os selv og andre. Dette kan tyde på, at vores kritiske sans er sat på stand by under hypnose.
 • Til gengæld er der en øget aktivitet i det limbiske system, som er en ældre del af hjernen, der har stor betydning for vores følelser og adfærd.
 • Det limbiske systems amygdala behandler og fremmer lagringen af følelser og reaktioner på følelsesladede begivenheder, og meget tyder på, at amygdala er vigtig i forbindelse med at lære at forbinde stimuli med adfærd.
 • Vi kan normalt ikke bevidst bearbejde amygdalas hukommelsesfunktion, men den øgede aktivitet i amygdala under hypnose kan tyde på, at den her kan påvirkes til at lære ny adfærd.

Om hypnose

 • I hypnose kan du arbejde med både psykiske og fysiske problemer. Hvis du har en mental lidelse eller smerter, som kræver lægelig eller medicinsk behandling, skal du dog forbi din læge først.
 • Hypnose kan hjælpe dig med alle former for forandringer. Det kan fx bruges til at bearbejde angst og vrede samt opløse traumer. Det kan også hjælpe dig med afhængigheder eller vægttab og fobier m.m.
 • I hypnose anvendes guidet afslapning, dyb koncentration og fokuseret opmærksomhed til at bringe dig i den bevidsthedstilstand, som kaldes trance. Mens du er i hypnose, er din opmærksomhed så fokuseret, at du midlertidigt kan ignorere og lukke det ude, der sker omkring dig. I den tilstand kan du med min hjælp fokusere din opmærksomhed på specifikke, healende tanker eller opgaver.
 • Hypnose er en kraftfuld metode, fordi jeg under hypnosen skyder genvej til dit ubevidste og kommunikerer direkte med det. Jeg giver dit ubevidste sind de positive forslag, som du selv er kommet frem til under vores indledende samtale. På den måde kan du hurtigere ændre dine uhensigtsmæssige tankemønstre og blokeringer til noget, der tjener dig bedre.
 • Når jeg går bagved dit bevidste sinds kritiske sans og giver dit ubevidste sind dine egne positive forslag, vil dit ubevidste nemt og naturligt tage imod forslagene og føre dem ud i livet.
 • Gennem en kombination af hypnose og psykoterapi får du ikke alene fjernet symptomet, men også bearbejdet årsagen til dit problem.
 • For hver gang du er i hypnose, kommer du som regel dybere og kan arbejde på et dybere plan.
 • Hypnose henvender sig til dig, som ikke har problemer med alkohol eller euforiserende stoffer, og som ikke lider af hallucinationer og vrangforestillinger.
 • Alle kan hypnotiseres, for hypnose er en helt naturlig tilstand, som vi fx kommer i, når vi falder i staver eller dagdrømmer. Det er imidlertid forskelligt fra person til person, hvor dyb en trance man kommer i.
 • Under hypnose er du kun modtagelig over for at få ændret adfærd og overbevisninger, som du i forvejen er motiveret for at ændre – og ikke fx dine grundlæggende værdier. Derfor kan hypnose heller ikke bruges til at hjernevaske folk.
 • Vær opmærksom på, at dit ubevidste sind er ret kreativ og kan skabe falske erindringer under hypnosen. Derfor kan du ikke stole på, at de ”erindringer”, som kommer til dig under hypnosen, er sande.

HUSK, at du med fordel kan supplere hypnose med

Læs om Tine.

Læs, hvad klienterne siger.

Læs om klinikken.