Bringer din livsstrategi dig derhen, hvor du ønsker at være?

Goddag igen, bristede illusioner og forhåbninger!

Jeg skruer lige tiden sådan ca. 12 år tilbage i tiden …

Jeg sad der igen! På bunden! Efter endnu et kuldsejlet forsøg på at finde en partner for livet og blive en del af et lykkeligt parforhold med den samme strategi. Den strategi, som jeg havde brugt mange gange før – med samme dårlige resultat!

Gennem tiden havde jeg haft forskellige typer af partnere: Mænd med forskellige former for intelligens, mænd fra forskellige samfundsklasser, mænd i forskellige aldersklasser (i hvert fald på min egen alder og yngre) m.m. Ingen af forholdene havde været bare tilnærmelsesvis vellykkede!

Der sad jeg så dybt ulykkelig på bunden efter endnu et brudt parforhold. Med endnu flere bristede illusioner og forhåbninger og følte mig som verdens største fiasko!

Den fejlslagne livsstrategi

Efter at have befundet mig på bunden et stykke tid, rejste jeg mig langsomt og begyndte at slikke mine sår.

Der var ikke andet at gøre end at tage et ærlig kig på mig selv. Og så var det, at jeg stillede mig selv spørgsmålet: Har den måde, du lever dit liv på, bragt dig derhen, hvor du ønsker at være?

Svaret var et klart og rungende NEJ!

Hvad så nu???

Med svaret rungende i hovedet blev jeg smerteligt bevidst om, at jeg ikke anede, hvad jeg skulle stille op med min situation! Hvad der skulle være mit næste skridt! Jeg vidste det simpelthen ikke! Jeg var nødt til at indrømme min magtesløshed.

Det, jeg imidlertid vidste med sikkerhed, var, at tingene ikke kunne fortsætte på denne måde! Hvis jeg fortsatte med at gøre, som jeg plejede, ville jeg for det første få det samme resultat.

For det andet havde bunden ramt mig så hårdt denne gang, at jeg havde en klar følelse af, at hvis jeg fortsatte med at leve mit liv på denne måde, så ville der komme en dag, hvor jeg ikke ønskede at være her mere. Og det er altså både ubeskriveligt smertefuldt og skamfuldt at tænke sådan, når man har to børn!

Så det var nødvendigt med en løsning!

At tage de brændende ønsker alvorligt

Jeg kunne selvfølgelig opgive tanken om at finde en partner og leve resten af mit liv som single…

Men nej! Gennem flere års hårdt arbejde med den bagage, jeg har med fra min barndom, var det lykkedes mig at få succes på de fleste andre områder af mit liv. Så jeg havde fået blod på tanden! Jeg ville brede succesen ud til også at inkludere parforholdsområdet!

Desuden havde jeg et brændende ønske om at lykkes i et parforhold: At lykkes med at følges med en partner gennem livet på en sund måde. At blive så hel som menneske, at jeg på trods af de ringe relationskompetencer, jeg havde fået med fra barndommen, kunne blive en del af et langvarigt og sundt parforhold.

Og det ønske var jeg ikke villig til at give slip på!

Konklusionen var altså, at forandring måtte der til!

Men som sagt – jeg anede ikke, hvad der skulle være mit næste skridt! Eller hvordan jeg skulle få det til at lykkes!

At se realiteterne i øjnene

Løsningen blev at arbejde med mig selv. Hvor klicheagtigt det end lyder, så er det altså noget om det der med, at alting begynder med os selv!

Jeg var klar over, at:

  • Jeg måtte arbejde med mit selvværd og finde modet til at vælge en partner, som jeg følte mig ligeværdig med.
  • Jeg måtte droppe min tendens til at minimere min angst for at blive forladt ved at vælge en mand, som jeg kunne ”redde”, og som derved blev afhængig af mig.
  • Jeg måtte stoppe med at gå uden om mænd, som jeg følte mig ligeværdig med, fordi jeg var bange for at blive forladt, når de gennemskuede, at jeg ikke var god nok.
  • Jeg måtte stoppe med at vælge partnere, som havde potentiale – og i stedet vælge en partner, som udlevede sit potentiale.
  • Jeg måtte lære nye strategier til at møde den rette partner for mig. Min strategi med at møde en partner på byture eller lidt for useriøse datingsites havde på intet tidspunkt ført et godt parforhold med sig.

Hjælp til at finde en ny livsstrategi

Jeg var allerede godt i gang med at arbejde med mig selv både i forskellige former for terapi og i 12-trins-programmet. Jeg fortsatte derfor arbejdet med mig selv, gik i tilbagetrækning, læste bøger om sunde versus usunde parforhold, medafhængighed, at elske for meget osv. osv.

Derudover bad jeg de mennesker om hjælp, som lykkedes med det, som jeg ønskede mig – nemlig at være i et sundt parforhold i årevis. Jeg spurgte dem, hvordan de havde mødt hinanden, hvad de gjorde for at bevare parforholdet sundt og meget mere.

Når jeg mødte en mand, som måske/måske ikke var den rette for mig, tog jeg det op i terapi, spurgte jeg mine forbilleder til råds om, hvad de tænkte, og hvordan de så på det og det osv. På den måde tjekkede jeg af, om det jeg mærkede var rigtigt, og om det var rigtigt af mig at mærke det, jeg mærkede. Det viste det sig altid at være – tidligere havde jeg bare ikke lyttet til det, fordi jeg ikke havde tillid til mig selv. Eller fordi jeg ville forholdet for meget og gik på kompromis med mig selv.

Stoltheden over at finde en ny livsstrategi

Det var en virkelig lærerig proces! Og det var virkelig sundt for mig at gå til opgaven med total ydmyghed og give slip på alle mine høje tanker om mig selv og alt det, jeg troede, at jeg vidste. Væk med bedrevidenhed og arrogance og ind med ydmyghed og nysgerrighed! Jeg har ikke selv haft gode forbilleder, hvad sunde relationer angår, så det var virkelig sundt for mig at begynde helt forfra.

Behøver jeg sige, at min drøm er gået i opfyldelse, at mit selvværd er højt, og at jeg er mega stolt af mig selv 🙂

Kan du sige det samme om dig selv?

Har du også brug for en ny livsstrategi?

Lever du dit liv på en måde, som fører dig tættere på det, du drømmer om i livet? Eller har du brug for en ny livsstrategi?

Hvis din livsstrategi ikke fører dig derhen, hvor du ønsker at være, så bestil en tid hos mig.

Du er velkommen i min klinik i Herlev.

Her kan du læse om mig.

Og her kan du læse, hvad mine klienter siger.

Kærlig hilsen

Tine Drud Jensen