Find hjem til dig selv

Sådan opstår behovet for at finde hjem til dig selv

Hvis du er vokset op i en dysfunktionel familie, er der stor sandsynlighed for, at du som ung og voksen ikke rigtig ved, hvem du selv er.

Som barn var du sikkert nødt til at rette din opmærksomhed mod dine forældre og dine omgivelser for at holde øje med, hvad der foregik omkring dig, og om alt var ok.

På den måde vænnede du dig til at rette opmærksomheden væk fra dig selv og bruge al din energi der. Du blev med andre ord medafhængig.

Derfor lærte du aldrig dig selv rigtig at kende.

Konsekvenserne af ikke at kende dig selv

Det kan være svært at finde ud af, hvilken retning man skal vælge i livet, hvis man ikke ved, hvem man selv er.

For mit eget vedkommende betød det fx, at jeg ikke anede, hvilken uddannelse jeg skulle vælge efter gymnasiet. Derfor tog jeg først et år til Tyskland som au pair og derefter 4 måneder i kibbutz i Israel.

Men det blev jeg desværre ikke så meget klogere af, for under rejserne fortsatte jeg bare med at rette min opmærksomhed mod alle andre, som jeg havde lært som barn.

Kort fortalt endte jeg med at begynde på 3 uddannelser uden at gøre nogen af dem færdige. Fordi jeg ikke kendte mig selv og derfor ikke vidste, hvad jeg virkelig ville, valgte jeg forkert 3 gange.

Først da jeg begyndte at arbejde med mig selv i terapi, begyndte jeg at lære mig selv at kende og få større selvindsigt. Terapeuten stillede mig de spørgsmål, som jeg aldrig havde lært at stille mig selv. Og hun hjalp mig med at finde svarene i mig.

Hvis du kan nikke genkendende til min historie, har du sikkert brug for at finde dig selv – ligesom jeg havde.

Sådan finder du hjem til dig selv

Du finder dig selv ved at trække din opmærksomhed tilbage fra dine omgivelser og i stedet vende den mod dig selv.

Det kan være en udfordring at gøre dette alene, og derfor vil jeg selvfølgelig anbefale dig at gøre det i terapi hos mig.

Jeg hjælper dig med at sætte fokus på dig selv. Du får eventuelt også hjemmearbejde i form af små opgaver, som handler om at finde ud af, hvad du kan lide og ikke lide osv.

På den måde lærer du dig selv at kende, øger din selvindsigt og finder fx ud af:

  • Hvem du inderst inde er.
  • Hvad du kan lide og ikke lide.
  • Hvilke behov du har, og hvordan du giver udtryk for dem.
  • Hvad du ønsker dig i livet.
  • Hvilken vej du skal gå i livet.

Fordele ved at finde hjem til dig selv

Ved at lære dig selv at kende – dine reaktionsmønstre, dine måder at være sammen med andre på osv. – kan du begynde at træffe mere sikre valg og handle mere hensigtsmæssigt i dit liv.

Derved bliver du mere tilfreds med dig selv, og det får dit selvværd til at vokse.

Som du måske allerede har læst på andre sider af min hjemmeside, er et højt selvværd efter min mening vores allervigtigste ressource.

Med et godt selvværd tænker du gode tanker om dig selv og har gode følelser om dig selv. Og du vil kun byde dig selv gode ting i livet, fordi du mener, at du fortjener det bedste.

Metoder, som jeg anvender, når du vil finde dig selv

En af de metoder, jeg arbejder med, når du vil finde dig selv, er psykoterapi.

Det arbejder på det bevidste plan og hjælper dig derfor blandt andet med at få nye erkendelser om dig selv. Det samme gør coaching.

Derudover supplerer jeg med hypnose og kropsterapi, hvis der er ting, som du har brug for at opdage eller undersøge om dig selv på henholdsvis det ubevidste og det fysiske plan.

Desuden vil jeg klart anbefale dig den særlige hypnosemetode, som hedder Essensforvandling. En Essensforvandling hjælper dig med at blive bevidst om din inderste essens, og når du bliver bevidst om den, bliver det lettere for dig at skabe det liv, du drømmer om.

Træf allerede nu en beslutning om at bestille en tid hos mig, hvis du vil lære dig selv at kende.

Jeg har god erfaring med at hjælpe mine klienter med at komme hjem til sig selv.

Desuden har jeg selv gået vejen, hvilket du kan læse om i menupunktet Om Tine.